11 Temmuz 2017 Salı

Yesil Kabakli Kakaolu Kek




YEŞİL KABAKLI KEK
Malzemeler
2 yumurta
1su bardagi seker
2 orta boy yesil kabak (rendelenmis ve suyu sıkılmış)
Yarim cay bardagi siviyag
2 yemek kasigi kakao
40 gr bitter cikolata(bicakla parcalanmis)
1su bardagi+1yemek kasigi tam bugday unu
1 er paket kabartma tozu ve vanilin
Yapilisi;
Yumurta ve sekeri krema kivamina gelene dek cirpalim.Ardindan diger malzemeleride ekleyip bir kasik ya da spatula yardimiyla karistiralim.iyice yaglayip unladigimiz kek kalibina harcimizi dokelim.(dilerseniz benim gibi uzerini findik parcalariyla kaplayabilirsiniz.)170 derece onceden isitilmis firinda yaklasik 50 dakikada kontrollu olarak pisirin.Yarim saat kendi kalibinda dinlendirip oyle kaliptan cikarin.Afiyet olsun...bu arada kimse icinde kabak oldugunu anlamadi 😊 #kabaklikakaolukek #kektarifi

16 Mart 2017 Perşembe

Haşhaşlı Islak Kurabiye


Malzemeler
100gr tereyag
1 cay bardagi siviyag
1 yk sirke
2 yumurta
2 yk kakao
1 cay bardagi nisasta
1paket kabartma tozu
1paket vanilin
Aldigi kadar un
Üzeri icin hashas
Serbeti icin;
2 cay bardagi su
1 cay bardagi seker
Yapilisi
Oncelikle serbeti 5dk kadar kaynatip sogumaya birakin.Ardindan hamur malzemelerini yogurup cevizden biraz kucuk parcalar koparip elimizle yuvarlayip hashasa bulayalim.Yagli kagit serili tepsimize dizip 180 derece onceden isitilmis firinda 20dk kadar pisirin.kontrollu pisirmenizde fayda var her firin farkli pisiriyor cunku.sicak cikan kurabiyeleri soguk serbete batirip cikarin.serbet muhakkak soguk olmali.yoksa kurabiyeler dagilabilir.biraz daha serbetli olsun derseniz serbet malzemesin 1,5 cay bardagi seker ,3 cay bardagi su olarak hazirlayabilirsiniz.Afiyet Olsun.

10 Şubat 2017 Cuma

Simit Tadinda minik Kurabiyeler


Malzemeler
100gr tereyag
1 cay bardagi siviyag
1yumurta
1yemek kasigi yogurt
1yemek kasigi sirke
1paket kabartma tozu
1yemek kasigi seker
1tatli kasigi silme tuz
Yaklasik 2.5 - 3 su bardagi un
Uzeri icin kavrulmus susam
1tatli kasigi pekmez
Yarim cay bardagi su
Yapilisi:
Un ve kabartma tozu haric tum malzemeleri katip birbirine yedirelim.unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapismayan bir hamur elde edelim.(unu yavas yavas eklerseniz daha iyi olur.)Pekmezle suyu karistiralim ve hamurdan minik toplar yapip icine batirip, susama bulayalim.ve yagli kagit serili tepsimize dizelim.eger kavrulmus susam bulamazsaniz tavada kisik ateste benim gibi kavurabilirsiniz.180 derece firinda alti ustu kizarana dek pisirin.Afiyet Olsun. 

26 Ocak 2017 Perşembe

Ispanakli Borani Tarifi

Malzemeler
1 sogan
2 dis sarimsak
3yemek kasigi zeytin yagi
Yarim kilo yikanmis ispanak
Tuz
Uzeri icin pul biber siviyag
Yogurt
Yapilisi
Sogan ve sarimsagi kucuk kucuk dograyip yagda pembelesene kadar kavuruyoruz.Ardindan ispanagi ve tuzunu ekleyip ispanaklar solana kadar kavurmaya devam edelim.Bi kaseye yogurdumuzu alip biraz tuz ekleyip cirpalim ve ispanaklarin uzerine dokelim.sivagi kizdirip icine pul biber ilave edip , yogurdun ustune gezdiriyoruz.Afiyet Olsun...

5 Ocak 2017 Perşembe

Elmalı Kek Tarifi

  • Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 cay bardagi seker
  • 1cay bardagi sut
  • 1cay bardagi siviyag
  • 2 su bardagi un
  • 1'er paket kabartma tozu ve vanilin
  • Uzeri icin
  • 3 elma
  • 1tepeleme yemek kasigi pudra sekeri(yoksa normal sekerde olabilir)
  • 1 cay kasigi tarcin
  • Yarim cay bardagi dovulmus findik veya ceviz
  • Yapilisi
  • Yumurtalari ,sekeri ve vanilini kopuk kopuk olana dek cirpalim.sut ,siviyag ekleyip cirpmaya devam edelim.en son un ve kabartma tozunu ekleyip karistiralim.Elmalari rendeleyip pudra sekeri ve tarcinla karistirip kek harcimizin ustune esit miktarda dagitalim.uzerine findik serpip 180 derece onceden isitilmis firinda 30 - 35 dk kontrollu bi sekilde pisirelim.Afiyet Olsun. 
  • (Cay bardagi olcum 120ml, su bardagi 200ml)

22 Aralık 2016 Perşembe

Maş Fasülyesi Tarifi

Malzemeler
1su bardagi mas fasulyesi
1 kuru sogan
3dis sarimsak
1 domates
3 yesil biber (aci daha guzel oluyor)
1tatli kasigi domates salcasi
1tatli kasigi biber salcasi
Tuz ,karabiber ,pul biber
2yemek kasigi siviyag
Yapilisi
Sogani ve sarimsagi kucuk kucuk dograyip yagda biraz soteliyoruz.Ardindan biberleri ve domatesi ekleyip bi kac dakika daha soteliyoruz.1gece onceden suda islattigimiz mas fasulyelerinide yikayip ilave ediyoruz(onceden haslamaniza gerek yok.).Salcasini ,tuzunu ve baharatlarinida ilave edip 5 dakika daha su eklemeden arada karistirarak pisiriyoruz.Kaynamis suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakiyoruz.Su miktarini ilk defa pisiricekseniz yavas yavas ilave edin ama bayagi su cekiyor  fasulyeler piserken.Yaklasik yarim saatte pisiyor,Yapicaklara simdiden afiyet olsun.(Tadini hic bilmeyenler icin ben biraz bezelyeye benzettim.)

22 Kasım 2016 Salı

3 -2 -1 Pogacasi

Malzemeler
3 paket kabartma tozu
2 su bardagi yogurt
1 su bardagi siviyag (ben yarim su bardagi kullandim)
1tatli kasigi tuz
1yemek kasigi seker
Aldigi kadar un(ele yapismayan yumusak bi hamur olmasi gerek)
Uzeri icin
1yk pekmez
2yk su
Susam

Yapilisi;
Tum malzemeleri ekleyip yoguralim.unu en son azar azar ilave ederseniz kivamini daha iyi ayarlarsiniz.hamurdan mandalina buyuklugunde koparip acin, icine istediginiz malzemeyi koyabilirsiniz.ben peynirli yaptim.pekmezli suya batirip susama bulayin ve yagli kagit serili tepsimize dizelim.Onceden isitilmis 200derece firinda alti ustu kizarana dek pisirelim.Afiyet Olsun.