26 Aralık 2014 Cuma

Corn Flakes Tatlısı

Malzemeler:
2 adet metro veya benzeri cikolata
2 yemek kasigi bal
yarim yemek kasigi tereyagi
2 su bardagi karamelli yada sade misir gevregi
Yapilisi:
Cikolatayi kucuk kucuk dograyip kisik ateste erimeye birakiyoruz.Sonra tereyagini ekliyoruz oda eridikten sonra bali ekliyoruz ve en son misir gevreklerini ekleyip iyice cikolataya bulanmasini sagliyoruz.Sicakken sekil veriyoruz.( ben dondurma kasigiyla sekil verdim ) soguduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz :)

12 Aralık 2014 Cuma

Havuçlu Kek (süt reçelli)

Malzemeler;
2 yumurta
yarim su bardagi şeker
çeyrek su bardagi siviyag
yarim su bardagi süt receli
yarim su bardagi süt
1 büyük havuç
Aldigi kadar un
1paket kabartma tozu
Yapilişi;
Yumurta ve şeker kopurene dek cirpilir ardindan siviyag,sut receli ve sutte eklenip cirpilmaya devam edilir.sonra havuc rendesi ,un ve kabartma tozu eklenip kasikla cirpilir.yaglayip unladigimiz borcama hamurumuzu dokup onceden isitilmamis 160 derece firinda pisiriyoruz.Afiyet olsun

5 Aralık 2014 Cuma

Yalancı Tavuk Göğsü


Malzemeler;
3 yemek kasigi tepeleme un 
1 yemek kasigi tereyagi
1 yemek kasigi nişasta
7 yemek kasigi toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilin
Yapilisi;
Tereyagini eritip unu bir kac dakika kavuruyoruz.Sutu dokmeden hemen once nisastayida ekliyoruz ve yavas yavas sutu ilave ediyoruz.topak topak olursada(ki benimki her seferinde olur ) blendirdan yardim aliyoruz.Ardindan seker ve vanilyayida ekleyip uzeri goz goz olana dek surekli karistirarak pisiriyoruz.Islatilmis bir kaba dokerseniz tavuk gogsunu cikarmasi daha kolay olur.Soguduktan sonra uzerine tarcin ve findik serpip servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun...

1 Aralık 2014 Pazartesi

Nişastalı Üzümlü Kek



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı nişasta(mısır yada buğday farketmez)
Kabartma tozu ,Vanilin
1 limon kabuğu rendesi
Aldığı kadar un
Yapılışı;
Yumurtanın aklarını ve sarılarını ayırıyoruz,beyazlarını koyduğumuz kaba bi tutam tuz atıp köpürtene kadar çırpıyoruz ardından şekeri yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.sonra sarıları ekliyoruz yine çırpmaya devam,sıvı malzemelerimizide ekliyoruz.sonra un ,nişasta,kabartma tozu ve vanilinide ekleyip mikserle fazla çırpmadan bitiriyoruz.en son üzüm ve limon kabuğunuda ekleyip kaşıkla karıştırdıktan sonra ,yağlayıp unladığımız kek kalıbına kekimizi döküyoruz.Önceden ısıtılmamış 160 derece fırında kekimizi pişiriyoruz.kürdan testiyle piştiğini kontrol edebilirsiniz. Afiyet Olsun ...

21 Kasım 2014 Cuma

Islak Kek(Sosu yumurtasız)

SOSU YUMURTASIZ ISLAK KEK

Malzemeler;
1,5 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ(yarım su bardağından biraz fazla)
3 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un(2,5 su bardağı yaklaşık olarak)
1 paket vanilin ve kabartma tozu
Sosu İçin:
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı yağ
1,5 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Yapılışı;
Öncelikle şekeri ve yumurtaları köpürene kadar çırpalım.
Daha sonra sıvıyağ , süt ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edelim
En son un,kabartma tozu ve vanilinide ekleyip fazla karıştırmadan yağlanmış fırın tepsimize kek hamurunu dökelim.
180 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.Piştiğinden emin olmak için kürdan kontrolü yapabilirsiniz.
Kek pişerken sos malzemelerini bi tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Şeker eridikten sonra altını kapatıp,fırından 5 dakika önce çıkan kekimize sosunu ilave edebilirsiniz.
Soğuduktan sonra hindistan ceviziyle servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun.

14 Kasım 2014 Cuma

Revani Tarifi



Malzemeler;
3 yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı soda
1su bardağı un
2 su bardağı irmik
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Öncelikle şerbetimizi kaynatalım ,kaynadıktan sonra limonu sıkıp bi kaç dakika daha kaynatıp altını kapatalım ve soğutalım.Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım ardından yoğurt,soda ve sıvıyağıda koyup çırpmaya devam edelim en son un ,limon kabuğu rendesi,irmik,kabartma tozu ve vanilinide ekleyip çırptıktan sonra yağladığımız kalıbımıza döküyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz.Fırından çıkarıp dilimledikten sonra soğuk şerbeti döküyoruz üstüne.Afiyet olsun :)

7 Kasım 2014 Cuma

Şekerli Milföy Çubukları


Bime gelen italyan çöreğinin yediğimden beri bu tarifi yapmak aklımdaydı ancak nasip oldu ve gerçekten yapmanızı şiddetle tavsiye ederim oldukça lezzetliler 😋


Malzemeler ;
Milföy hamuru (ne kadar yapmak isterseniz okadar kullanın)
Toz şeker
 
Yapılışı;
Milföy hamurlarımızı ince çubuklar şeklinde kesiyoruz ve toz şeker bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.öncedn ısınmış 200 derece fırında pişiriyoruz.sadece bukadar soğuduktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz 😊