2 Ocak 2016 Cumartesi

Pastane Pogacasi (Yumusacik )



Malzemeler
2 yumurta (1tanesinin sarisi uzeri icin ayrilacak )
100gr tereyagi
Yarim su bardagi siviyag
1su bardagi ilik su
1 yemek kasigi sirke
2 silme yemek kasigi toz seker
1tatli kasigi tuz
1paket instant maya
Aldigi kadar un

Yapilisi;
Un ve maya haric tum malzemeleri karistirip birbirine yediriyoruz.Ardindan un ve mayayida ekleyip yumusak ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.Daha sonra en az 45dk kadar  uzerini ortup ilik bi ortamda mayalanmaya birakiyoruz.icine evde sevdiginiz peynirleri karistirip icine maydanoz ve corekotu katabilirsiniz.Mayalanan hamurdan cevizden biraz buyuk parcalar koparip elinizle actiktan sonra peynirli harcimizdan koyalim ve istedigimiz sekilde kapatip yaglanmis firin tepsimize dizelim.Yumurta sarisi surdukten sonra susam veya corekotu serpip onceden isitilmis 190derece firinda alti ustu kizarana dek pisirelim. Yapanlara simdiden afiyet olsun ...

1 Nisan 2015 Çarşamba

Nişastalı Poğaça



Malzemeler
2 yumurta (birinin sarisi üzeri icin ayrilacak)
1 su bardagi yogurt
Yarim su bardagi siviyag
100gr margarin veya tereyag
2 yemek kasigi sirke
Yarim tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1su bardagi nisasta
Aldigi kadar un
Yapılışı
Yogurt,siviyag,margarin,yumurta ve sirkeyi iyice birbirine karistiriyoruz.en son nisasta ,kabartma tozu ve unu ekliyoruz.unu yavas yavas eklemeniz daha iyi olur. Ele yapismayan bi hamur olucak.ardindan icine istediginiz peynirden koyarak sekil verip yaglanmis tepsimize diziyoruz.200 derece önceden isinmis firinda pisiriyoruz.Ben bu pogacayi geceden yapip sabah misafirler gelmeden firina veriyorum.Lezzetli ve pratik oldugundan kurtarici pogaca tarifimdir. Yapicaklara simdiden afiyet olsun :)


24 Mart 2015 Salı

Portakallı Islak Kek


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1portakal kabugunun rendesi ve suyu
ceyrek su bardagi siviyag
2yemek kasigi kakao
kabartma tozu- vanilin
Aldigi kadar un
Sosu icin ;
1,5 su bardagi süt
2,5 yemek kasigi seker
1,5 yemek kasigi kakao
3 yemek kasigi siviyag
40gr  cikolata

Yapilisi;
Yumurta ve sekeri kopurene kadar cirpalim.portakalin rendesini,suyunu ve siviyagi ekleyip 1dk. Kadar daha cirpalim.un,kabartma tozu,kakao ve vanilinide ekleyip spatulayla karistirma islemine devam edelim ve ardindan yaglayip unladigimiz borcamimiza hamurumuzu döküp 170 derece önceden isitilmamis firinda pismeye birakalim.sos malzemelerinide ocakta birbirine karisana kadar karistiralim.kaynamiyacak yalniz birbirine karisana kadar altini yakiyoruz.kekin pisip pismedigini kurdanla kontrol ettikten sonra firindan cikan kekimizi 2-3 dk bekletip soguyan sosumuzu gezdiriyoruz.Afiyet olsunn..

23 Mart 2015 Pazartesi

Pratik Kıvratma Tarifi

Malzemeler
8-10 adet baklava yufkasi
1 su bardagi dövülmüş findik ici
Yarim su bardagi seker
üzeri icin
1yk margarin
1yk siviyag
Yapilisi;
findik ve sekeri bir kapta karistiriyoruz.ardindan yufkalarimizi tezgaha serip findik karisimindan heryere esit miktarda  dagitiyoruz.yufkayi oklavaya doladiktan sonra her iki ucundan sıkıstırıyoruz Ve büzgü seklini verip yagladigimiz tepsimize diziyoruz.Bütün yufkalara ayni islemi uyguladiktan sonra firini 220 dereye ayarlayip isitiyoruz.Margarin ve siviyagida kizdirdiktan sonra tatlilarimizin üzerine gezdirip firina veriyoruz.kizarana kadar pisiriyoruz. Afiyet Olsun ...

11 Ocak 2015 Pazar

Yoğurtlu Kuskus Salatası

Malzemeler:
Yarim paket kuskus
1 kase yogurt
2 yemek kasigi mayonez
1 kase haslanmis tavuk
1 tane rendelenmis havuç
4 tane kornison tursu
tuz
nane
Yapılışı:
Oncelikle kuskusumuzu hasliyoruz.Sonra yogurt ,mayonez ve tuzu bir kaseye alip cirpiyoruz.Hasladiktan sonra biraz soguyan kuskusu ve diger malzemeleride ekleyip karistiriyoruz.Afiyet Olsun...

3 Ocak 2015 Cumartesi

Yalancı Su Böregi (Makarnali Börek)

malzemeler:
yarim su bardagi yogurt
yarim su bardagi süt
yarim su bardagi su
yarim su bardagi siviyag
1 yumurta
tuz
3 yufka
yarim paket fiyonk (kelebek) makarna
Lor peyniri (sevdiginiz herhangi bir peynir)
Yapilisi;
Öncelikle makarnamizi hasliyoruz.
Yogurt,sut,su,siviyag ve yumurtayi biraz tuz ekleyerek cirpiyoruz.
Tepsimizi yaglayip yufkanin yarisini döseyelim.ustune sosumuzdan gezdirelim ve hasladigimiz  makarnalari yufkanin uzerine esit miktarda dagitalim.ayni sekilde makarnalarin ustune peyniride gezdirelim.kalan yufkalarida ustune koyup sosun kalaninida gezdirdikten sonra 200 derece önceden isitilmis firinda pismeye birakalim.afiyet olsunnn.

28 Aralık 2014 Pazar

3 Harçlı Börek


malzemeler ;
3 adet yufka
Yarim su bardagi yogurt
Yarim su bardagi süt veya su
Ceyrek su bardagi siviyag
1 yumurta
yarim kilo kadar pirasa
1kase haslanmis tavuk gögsü
1 kase lor peyniri veya kaşar
Yapılışı;
Pirasayi dograyip , siviyagda biraz soteliyoruz.O sogurken bizde yogurt,süt , yumurta ,tuz ve siviyagi cirpiyoruz.yufkamizi tezgaha serip bu harctan kasikla ustune gezdiriyoruz.sonra haslanmis tavuklarimiz dagitiyoruz yufkanin ustune, sonra 2.kat yufkamizi serip harcimizdan surup pirasalari dagittiktan sonra ,3.kat yufkayada ayni islemi uyguluyoruz.kenarlarini ice dogru kivirip genis rulo seklinde sariyoruz.ortadan ikiye kesip yagladigimiz firin tepsisine aliyoruz.En son ustune yine harcimizdan sürüp susam ve çörekotu serpip , 200derece önceden isitilmis firinda pisiriyoruz. afiyet olsun :)