25 Mart 2016 Cuma

Otlu Pogaca Tarifi

Otlu pogaca
Malzemeler
1cay bardagi yogurt
1cay bardagi siviyag
1tutam dereotu
1tutam maydonoz
2-3 yesil sogan
250gr lor peyniri
1 paket kabartma tozu
1tatli kasigi mayonez
1tatli kasigi karbonat
1tatli kasigi limonsuyu
Aldigi kadar un
Yapilisi:
Karbonati bi kaba koyup uzerine limon suyu ekleyip kabartiyoruz.Ardindan tum malzemeleri karistirip kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz.Uzerini ortup 1 saat kadar dinlendiriyoruz.Istedigimiz sekli verip ,uzerine yumurta sarisi suruyoruz ve corek otu serpip onceden isitilmis 200derece firinda alti ustu kizarana kadar pisiriyoruz. Afiyet olsunn..

18 Mart 2016 Cuma

Lor peyniri salatasi

Malzemeler
1 su bardagi lor peyniri
1tutam dereotu
1tutam maydonoz
1 tane kozlenmis kirmizi biber
1 cay kasigi kirmizi biber
1 yemek kasigi corek otu
1yemek kasigi zeytinyagi
Yapilisi
Maydonozu,dereotunu ince ince dograyalim.kirmizi biberide kucuk kucuk dograyalim.hepsini karistirip servis yapabilirsiniz.kahvaltilar icin guzel bir secenek afiyet olsun.

7 Mart 2016 Pazartesi

Kuru Börülce Salatasi

Malzemeler
2su bardagi kuru börülce
2 tane havuc
1 tane kozlenmis kirmizi biber
1su bardagi misir
Dereotu
Maydonoz
3tane kornison tursu
2yemek kasigi zeytinyagi
Tuz
1tatli kasigi sumak
1cay kasigi kirmizi biber
1yemek kasigi nar eksisi
Yapilisi
Borulceyi 1 gece onceden islatip duduklude 10-15dk kadar haslayin.havucu rendeleyin,diger malzemeleride dograyip hepsini birbirine karistirin.En son nar eksisi,tuz ve diger baharatlarida ekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun.

25 Şubat 2016 Perşembe

Kolay Minik Pogaca



Malzemeler
1yumurta(sarisi uzerine ayrilacak)
3yk yogurt
1yk sirke
1yk tereyag
Yarim su bardagi siviyag
1.5 cay kasigi tuz
1paket kabartma tozu
Aldigi kadar un
Yapilisi
Un ve kabartma tozu haric tum malzemeleri katip kasikla veya elimizle birbirine yedirelim.En son unu ve kabartma tozunu koyup eleyelim.ele yapismayacak bir hamur olacak.Hamurun agzini ortup 1 saat kadar en az dinlendirin.Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip, yaglanmis tepsiye sekil verip dizin.(ben icine peynir koydum.siz istediginiz gibi yapabilirsiniz).Onceden isitilmis 200 derece firinda alti ustu kizarana kadar pisirin.Afiyet Olsun .

2 Ocak 2016 Cumartesi

Pastane Pogacasi (Yumusacik )



Malzemeler
2 yumurta (1tanesinin sarisi uzeri icin ayrilacak )
100gr tereyagi
Yarim su bardagi siviyag
1su bardagi ilik su
1 yemek kasigi sirke
2 silme yemek kasigi toz seker
1tatli kasigi tuz
1paket instant maya
Aldigi kadar un

Yapilisi;
Un ve maya haric tum malzemeleri karistirip birbirine yediriyoruz.Ardindan un ve mayayida ekleyip yumusak ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave ediyoruz.Daha sonra en az 45dk kadar  uzerini ortup ilik bi ortamda mayalanmaya birakiyoruz.icine evde sevdiginiz peynirleri karistirip icine maydanoz ve corekotu katabilirsiniz.Mayalanan hamurdan cevizden biraz buyuk parcalar koparip elinizle actiktan sonra peynirli harcimizdan koyalim ve istedigimiz sekilde kapatip yaglanmis firin tepsimize dizelim.Yumurta sarisi surdukten sonra susam veya corekotu serpip onceden isitilmis 190derece firinda alti ustu kizarana dek pisirelim. Yapanlara simdiden afiyet olsun ...

1 Nisan 2015 Çarşamba

Nişastalı Poğaça



Malzemeler
2 yumurta (birinin sarisi üzeri icin ayrilacak)
1 su bardagi yogurt
Yarim su bardagi siviyag
100gr margarin veya tereyag
2 yemek kasigi sirke
Yarim tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 paket kabartma tozu
1su bardagi nisasta
Aldigi kadar un
Yapılışı
Yogurt,siviyag,margarin,yumurta ve sirkeyi iyice birbirine karistiriyoruz.en son nisasta ,kabartma tozu ve unu ekliyoruz.unu yavas yavas eklemeniz daha iyi olur. Ele yapismayan bi hamur olucak.ardindan icine istediginiz peynirden koyarak sekil verip yaglanmis tepsimize diziyoruz.200 derece önceden isinmis firinda pisiriyoruz.Ben bu pogacayi geceden yapip sabah misafirler gelmeden firina veriyorum.Lezzetli ve pratik oldugundan kurtarici pogaca tarifimdir. Yapicaklara simdiden afiyet olsun :)


24 Mart 2015 Salı

Portakallı Islak Kek


Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
1portakal kabugunun rendesi ve suyu
ceyrek su bardagi siviyag
2yemek kasigi kakao
kabartma tozu- vanilin
Aldigi kadar un
Sosu icin ;
1,5 su bardagi süt
2,5 yemek kasigi seker
1,5 yemek kasigi kakao
3 yemek kasigi siviyag
40gr  cikolata

Yapilisi;
Yumurta ve sekeri kopurene kadar cirpalim.portakalin rendesini,suyunu ve siviyagi ekleyip 1dk. Kadar daha cirpalim.un,kabartma tozu,kakao ve vanilinide ekleyip spatulayla karistirma islemine devam edelim ve ardindan yaglayip unladigimiz borcamimiza hamurumuzu döküp 170 derece önceden isitilmamis firinda pismeye birakalim.sos malzemelerinide ocakta birbirine karisana kadar karistiralim.kaynamiyacak yalniz birbirine karisana kadar altini yakiyoruz.kekin pisip pismedigini kurdanla kontrol ettikten sonra firindan cikan kekimizi 2-3 dk bekletip soguyan sosumuzu gezdiriyoruz.Afiyet olsunn..