7 Ekim 2016 Cuma

Tuzlu Cubuk Kurabiyeler




Malzemeler;
1 yumurta(sarisi uzerine)
1su bardagi siviyag
1yemek kasigi seker
1cay kasigi tuz
5yemek kasigi sirke
1su bardagi nisasta(bugday nisastasi)
Yarim su bardagi misir unu
1.5 su bardagi un (aldigi kadar azar azar ekleyin )
1paket kabartma tozu
Yapilisi;
Yumurtanin aki, siviyag, sirke,tuz ve sekeri koyup karistiralim.kati malzemeleri de ekleyip yoguralim.merdaneyle hamuru inceltip bicakla kesip sekil verelim. Yumurta sarisi surup ustune susam ve corekotu serpelim.180 derece onceden isitilmis firinda uzerleri kizarana dek pisirelim.
Afiyet Olsun....

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Bulgurlu Semizotu Yemeği



malzemeler;
1 demet semizotu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 sogan
1 diş sarımsak
1tatlı kaşığı domates salçası
1 cay kasıgı kırmızı pul biber
 Yarım çay bardağı bulgur
1,5cay bardağı su
Tuz
Yapılışı;
Soganlar kup kup dogranır ve sıvıyagla  bi kaç dakika kavrulur.ardından sarımsak ve salça eklenir.1dk kadar kavrulur.iyice yıkanmıs semizotları eklenir.ardından bulgurda eklenip tuz,kırmızı biber ve suyuda eklenerek 10. Dk kadar pişmeye bırakılır.Afiyet Olsun....

7 Ağustos 2016 Pazar

Piyano Kek Tarifi



Malzemeler
3 yumurta
1 su bardagi seker
Yarim su bardagi sut
Yarim su bardagi siviyag
1paket vanilin
3yemek kasigi kakao
1paket kabartma tozu
1,5 su bardagi un(boza kivamina gelene kadar un ekleyebilirsiniz)
Kremasi icin;
3su bardagi sut
4yk seker
3yk kasigi tepeleme un
1yk nisasta
1paket vanilin
200ml krema
Keki islatmak icin 1 su bardagi sut
En ustune serpmek icin kakao
Yapilisi;
Yumurta ve seker kopuk kopuk olana kadar cirpilir.Sonra siviyag ve sut eklenir bir dakika kadar daha cirpilir.en son un ,kabartma tozu ,kakao ve vanilinde eklenip cirpmaya devam edilir.yaglanmis tepsiye kek karisimi dokulur,onceden isitilmis 180 derece firinda 25dk kadar kontrollu bir sekilde pisirilir.Kremasi icin krema haric tum malzemeler karistirilir ve goz goz olana kadar pisirilir.ocaktan aldiktan sonra krema eklenir ve iyice cirpilir. Keki firindan aldiktan sonra ilk sicagi cikinca 1 bardak sutle islatilir. Soguyan kremada ustune eklenip duzeltilir ve bol kakao serpilir.en az 4 saat (bence 1 gece )  dolapta bekledikten sonra servis edebilirsiniz . Afiyet Olsun.....

3 Ağustos 2016 Çarşamba

Soguk Bugday Corbasi

Malzemeler
2su bardagi haslanmis bugday
1su bardagi haslanmis nohut
3su bardagi yogurt
Biraz tuz ve su
Uzeri icin
Siviyag ve nane

Yapilisi
Yogurdu buyuk bir kasenin icine koyup cirpalim.sonra bugday ,nohut ve tuzunu atalim.kivamini nasil seviyosaniz ona gore suyu ilave edin.siviyagi bir tavaya alip kizdirin ve icine naneyi ekleyin.corbanin uzerine yagini gezdirip servis edebilirsiniz.Afiyet Olsun.

29 Nisan 2016 Cuma

Krem Santili Kurabiye

Malzemeler
1 su bardagi siviyag
1paket krem santi(bir kutunun icinden cikan 2li paketlerden biri)
2.5 su bardagi un
Yapilisi
Butun malzemeleri yoguralim.eger yag veya un az gelirse toparlanana kadar ekleyebilirsiniz.zaten tam toparlanan bi hamur olmuyor.elde dagitmadan sekil verip yagli kagit serili tepsiye dizelim.önceden isitilmis 170derece firinda 20dk kadar kontrollu bi sekilde pisirelim.sicakken kurabiyeleri tepsiden almayin sogumasini bekleyin.Afiyet olsun

27 Nisan 2016 Çarşamba

Chia Tohumlu Cacık


Malzemeler
1 salatalik
1 su bardagi yogurt
1 dis sarimsak
1yemek kasigi chia tohumu
Yarim cay kasigi nane
Tuz
Yapilisi
Salataligi ve sarimsagi rendeliyoruz.sonra diger malzemeleride ekleyip karistiriyoruz.sulu yogurt kullanirsaniz daha iyi olur.eger cok koyu olursa suylada acabilirsiniz.afiyet olsun..

15 Nisan 2016 Cuma

Portakalli Kek


Malzemeler
3 yumurta
1su bardagi seker
1 portakal kabugu rendesi ve suyu
Yarim su bardagi siviyag
Yarim su bardagi yogurt
1 paket kabartma tozu ve vanilin
Aldigi kadar un
Yapilisi
Yumurtalari,vanilin ve sekeri kopurene kadar cirpalim.Daha sonra portakal kabugunun rendesini ve suyunu,yogurdu,siviyagi ekleyip cirpmaya devam edelim.en son un ve kabartma tozunu ekleyelim.boza kivaminda olana kadar un ekleyelim.yaglanmis unlanmis kek kalibina hamurumuzu dokup onceden isitilmis 180 derece firinda yaklasik 45 dk kadar pisirelim.kurdan testiyle kontrol edin yarim saatten sonra cunku kek kalibi ve firinlar farklilik gosterebilir.Afiyet olsun.