22 Aralık 2016 Perşembe

Maş Fasülyesi Tarifi

Malzemeler
1su bardagi mas fasulyesi
1 kuru sogan
3dis sarimsak
1 domates
3 yesil biber (aci daha guzel oluyor)
1tatli kasigi domates salcasi
1tatli kasigi biber salcasi
Tuz ,karabiber ,pul biber
2yemek kasigi siviyag
Yapilisi
Sogani ve sarimsagi kucuk kucuk dograyip yagda biraz soteliyoruz.Ardindan biberleri ve domatesi ekleyip bi kac dakika daha soteliyoruz.1gece onceden suda islattigimiz mas fasulyelerinide yikayip ilave ediyoruz(onceden haslamaniza gerek yok.).Salcasini ,tuzunu ve baharatlarinida ilave edip 5 dakika daha su eklemeden arada karistirarak pisiriyoruz.Kaynamis suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakiyoruz.Su miktarini ilk defa pisiricekseniz yavas yavas ilave edin ama bayagi su cekiyor  fasulyeler piserken.Yaklasik yarim saatte pisiyor,Yapicaklara simdiden afiyet olsun.(Tadini hic bilmeyenler icin ben biraz bezelyeye benzettim.)

22 Kasım 2016 Salı

3 -2 -1 Pogacasi

Malzemeler
3 paket kabartma tozu
2 su bardagi yogurt
1 su bardagi siviyag (ben yarim su bardagi kullandim)
1tatli kasigi tuz
1yemek kasigi seker
Aldigi kadar un(ele yapismayan yumusak bi hamur olmasi gerek)
Uzeri icin
1yk pekmez
2yk su
Susam

Yapilisi;
Tum malzemeleri ekleyip yoguralim.unu en son azar azar ilave ederseniz kivamini daha iyi ayarlarsiniz.hamurdan mandalina buyuklugunde koparip acin, icine istediginiz malzemeyi koyabilirsiniz.ben peynirli yaptim.pekmezli suya batirip susama bulayin ve yagli kagit serili tepsimize dizelim.Onceden isitilmis 200derece firinda alti ustu kizarana dek pisirelim.Afiyet Olsun.

19 Kasım 2016 Cumartesi

Sekersiz Yulafli Kurabiye




Malzemeler
1,5su bardagi yulaf ezmesi
1 yumurta
Yarim cay bardagi siviyag
2 yada 3 yemek kasigi bal
2yemek Kasigi yogurt
Yarim Paket kabartma tozu
Yarim cay bardagi dovulmus findik
2yemek kasigi hindistan cevizi
1yemek kasigi chia tohumu
1cay kasigi tarcin
(Sevdiginiz kuru meyvelerden kucuk kucuk dograyip ekleyebilirsinizde)
Yapilisi;
Yulaf ezmesinin 1 bardagini robottan cekip un haline getirelim.Ardindan tum malzemeleri ekleyip karistiralim.Ben hic elimi surmeden kasikla karistirip sekil verdim.(2kasik kullanarak).yagli kagit serili tepsiye dizelim ve 180 derece firinda 25dk kadar kontrollu olarak pisirelim.uzeri biraz pembelesince firindan alabilirsiniz.

30 Ekim 2016 Pazar

Tavada Sebzeli Mezgit

Malzemeler
1 sogan
1patates
1kirmizi biber
Yesil biber
1 domates
1dilim limon
Yarim kilo mezgit baligi
Tuz,kirmizi pul biber
Sarimsak
2 - 3 yemek kasigi zeytinyagi
Yapilisi
Sogan ,domates ve patatesi halka seklinde dograyip tavaya dizelim,ustune biberleri ekleyelim.uzerine baliklari kapayip tuzunu kirmizi biberini ,sarimsagini ve zeytinyagini ekleyip kapagini kapatalim.kisik ateste yaklasik 45 dakika pisirelim.Afiyet Olsun..

20 Ekim 2016 Perşembe

Catlak Kurabiye Tarifi

Malzemeler
1yumurta
1 cay bardagi seker
1yemek kasigi dolusu tereyag(50gr kadar)
1paket vanilin
Yarim paket kabartma tozu
2yk sut
2yk kakao
1,5cay bardagi un
Uzeri icin pudra sekeri
Yapilisi
Seker ,vanilin ve yumurtayi seker eriyene kadar cirpalim.1yk teryagini koyup cirpmaya devam edelim.Diger malzemeleride koyup macun kivaminda bir hamur elde edelim.dolapta yarim saat kadar bekletip ,elimizle yuvarlayip pudra sekerine bulayalip yagli kagit serili tepsimize araliklarla dizelim.onceden isitilmis 170 derece firinda 10dk kadar pisirelim.sicakken yumusak olabilir,soguduktan sonra sertlesiyor.Yapicaklara afiyet Olsun ;)

7 Ekim 2016 Cuma

Tuzlu Cubuk Kurabiyeler




Malzemeler;
1 yumurta(sarisi uzerine)
1su bardagi siviyag
1yemek kasigi seker
1cay kasigi tuz
5yemek kasigi sirke
1su bardagi nisasta(bugday nisastasi)
Yarim su bardagi misir unu
1.5 su bardagi un (aldigi kadar azar azar ekleyin )
1paket kabartma tozu
Yapilisi;
Yumurtanin aki, siviyag, sirke,tuz ve sekeri koyup karistiralim.kati malzemeleri de ekleyip yoguralim.merdaneyle hamuru inceltip bicakla kesip sekil verelim. Yumurta sarisi surup ustune susam ve corekotu serpelim.180 derece onceden isitilmis firinda uzerleri kizarana dek pisirelim.
Afiyet Olsun....

8 Ağustos 2016 Pazartesi

Bulgurlu Semizotu Yemeği



malzemeler;
1 demet semizotu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 sogan
1 diş sarımsak
1tatlı kaşığı domates salçası
1 cay kasıgı kırmızı pul biber
 Yarım çay bardağı bulgur
1,5cay bardağı su
Tuz
Yapılışı;
Soganlar kup kup dogranır ve sıvıyagla  bi kaç dakika kavrulur.ardından sarımsak ve salça eklenir.1dk kadar kavrulur.iyice yıkanmıs semizotları eklenir.ardından bulgurda eklenip tuz,kırmızı biber ve suyuda eklenerek 10. Dk kadar pişmeye bırakılır.Afiyet Olsun....