27 Temmuz 2018 Cuma

Muhallebi Dolgulu Kek







Muhallebi Dolgulu Kek
Keki icin;
3 yumurta
1 cay bardagi seker
1 cay bardagi sut
1 cay bardagi siviyag
1 tepeleme yemek kasigi kakao
2.5cay bardagi un
1paket kabartma tozu ve vanilin
Muhallebisi icin;
1 litre sut
1 cay bardagi un
1 yemek kasigi nisasta
1 cay bardagi seker
1 yemek kasigi tereyag
1 paket vanilin

Yapilisi;
Yumurta ve sekeri kopuk kopuk olana dek cirpin.ardindan siviyag ve sekeride ekleyip cirpmaya devam edin.En son un,kakao,kabartma tozu ve vanilinide ekleyip cirpmaya devam edin.yaglanmis borcama kekimizi dokup onceden isitilmis 170 derece firinda pisirin.Kurdan testi yapip pisip pismedigini kontrol edebilirsiniz.cok fazla pisirip kurutmayin lutfen.
Muhallebisi icin sutu,unu,sekeri ve nisastayi bir tencereye koyup iyice karistirin ve ardindan surekli karistirmaya devam ederek goz goz olana dek pisirin.altini kapadiktan sonra tereyag ve vanilini ekleyip cirpin.
Kekin ilk sicagi ciktiktan sonra resimdeki gibi bi aparatla keki oyun.Cikan parcalari robotta toz haline getirip kekin uzerine gezdirdigimiz muhallebinin  uzerine serpin.
Afiyet Olsun.
(Not:eger biraz daha tatli seviyorsaniz kekin seker miktarini 1 su bardagi olarak degistirebilirsiniz.cay bardagi olarakta yeni nesil ince belli bardaklardan kullandim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder